Şiddetsiz İletişim | 29 Ocak 2023

AçıklamaEğitmenAçıklama Savunmaya başlamadan sana kendimi, Dile gelmeden, acıyla ya da korkuyla,  Sözcüklerle bir duvar örmeden aramıza. Doğru mu duyduğum, bir daha söyle bana.   Her söz bir penceredir, ya da bir duvar, Mahkûm da eder kişiyi, azat da eyler… Konuşurken ve dinlerken ben, Sevginin ışığı aksın içimden, izin ver…   Daha önce hiç başka birinin [...]

Savunmaya başlamadan sana kendimi,

Dile gelmeden, acıyla ya da korkuyla, 

Sözcüklerle bir duvar örmeden aramıza.

Doğru mu duyduğum, bir daha söyle bana.

 

Her söz bir penceredir, ya da bir duvar,

Mahkûm da eder kişiyi, azat da eyler…

Konuşurken ve dinlerken ben,

Sevginin ışığı aksın içimden, izin ver…

 

Daha önce hiç başka birinin ayakkabısını giydiniz mi?

Bu soru sizi şaşırtmış olabilir. İngilizcede ‘Put oneself in another person’s shoe’ yani kendini başkasının yerine koyma anlamına gelen bir deyim kullanılır. Deyime göre empati, bir diğer deyişle kendini başkasının yerine koymak, onun deneyimini anlayabilmek; yaşadığı hâli, durduğu pozisyonu fark edebilmek demek bir başkasının ayakkabısını giymek gibidir. Yani kendi bakış açımızın yanında bir başkasının durduğu yere geçip hayata o noktadan bakarız.

 

Şiddetsiz iletişim dediğimiz şey de kendi bakış açımızla karşımızdaki kişinin bakış açısını anlayışla temas ettirmektir. Bu temasın dozu doğru ayarlanamadığında ilişkilerimiz bizim için bazen zehre dönüşebilir ancak bu durumun tek panzehri de yine şiddetsiz iletişimdir. Şiddetsiz iletişim panzehrini hazırlamak için bizim malzemelerimiz hazır fakat bir eksiğimiz var: Bu panzehir ancak senin getirdiğin deneyimlerle tamamlanabilir. 

 

Hadi gel şiddetsiz iletişimin panzehrini hep birlikte hazırlayalım!

Tarih: 29 Ocak 2023 Pazar
Saat: 16.00 – 17.30
Süre: Tek oturum (1 ders) toplam 1 – 1,5 saat ders yapılacaktır.
Dersin veriliş biçimi: Çevrimiçi (Online) yapılacaktır.

Başak Arslan

Başak ARSLAN, 2002’de İzmir’de doğdu. Lise hayatının ilk üç yılında profesyonel olarak Latin Dansları ile ilgilenmiş, eş zamanlı olarak çeşitli STK’larda, TEMA ve AHBAB içerisinde, gönüllülük faaliyetlerinde bulunmuştur. Şu anda da TOG ve Elidor işbirliğinde yürütülen Kendi Yolumuzda projesinden mentörlük desteği almaktadır. Yeni dönem itibariyle Ankara Üniversitesi 3. sınıf psikoloji öğrencisidir. Üniversite yıllarında okulunun Psikoloji Topluluğu Yönetim Kurulu’nda Genel Sekreterlik görevini yürütmüş olup Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu (TPÖÇG) içerisinde Editörlük görevini yürütmektedir. Daha öncesinde TPÖÇG içerisinde farklı görevlerde de yer almıştır. Positive Organizational Behavior Laboratory (POBLab) içerisinde Endüstri ve Örgüt psikolojisine dair inceleme çalışmalarında bulunmuştur. European Federation of Psychology Students’ Association’ın Mind the Mind başlıklı sosyal sorumluluk projesinde gönüllü olarak faaliyet göstermektedir. 2020 Ağustos tarihinde TPÖÇG Eğitmen Eğitimi’ne katılmıştır ve Yaygın Eğitim Eğitmeni olarak çeşitli konularda aktif bir şekilde eğitim vermeye devam etmektedir. Yaşamı boyunca bir öğretmen ve bir öğrenci olarak sınırlı bir kimlikten uzak ve eşit olmayı hayatının merkezine yerleştirmektedir.

 

İrem Özden 

İrem Özden, 1998 senesinde Ankara doğdu.  İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 2021 senesinde Başkent Üniversitesinden mezun olarak Psikolog unvanını aldı. Lisans eğitimi boyunca çeşitli öğrenci topluluklarında (Başkent Üniversitesi Psikoloji Topluluğu, Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu, Türk Psikologlar Derneği Öğrenci Birimi vb.) görev almıştır. Aynı zamanda Türk Psikologlar Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında faaliyet göstermiştir. Şu anda TEGV gönüllüsü olarak ve eğitmen kimliği ile STK alanındaki faaliyetlerine devam etmektedir. IOM (Industrial Organizatin Management) şirketinde sosyal farkındalık departmanı üyesidir. 2020 Ağustos tarihinde (Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu) TPÖÇG Eğitmen Eğitimi’ne katılmıştır ve Yaygın Eğitim Eğitmeni olarak sosyal beceri konularında aktif bir şekilde eğitim vermeye devam etmektedir.

Paylaş:

1
Şiddetsiz İletişim | 1 Ders
1.5 Saat
Eğitimi satın alırken veya satın almadan anasayfada yer alan “giriş yap” butonunu tıklayın. Açılan sayfada “üye ol” alanında istenilen bilgileri girerek üyeliğinizi başlatabilirsiniz. Sonrasında atölyeyi satın aldığınızda, atölyeye kaydınızı yaptırmış olursunuz.
Soru, görüş ve önerilerinizi whatsApp üzerinden bu numaraya 0551 990 80 00 iletin veya arayın. Sitenin sağ altındaki whatsapp butonuna da basarak bize kolayca ulaşabilirsiniz.
Evet, katılım bedelini ödedikten sonra oluşacak faturayı e-posta yoluyla tarafınıza iletiyoruz.
Evet, katılım sağlanmadan önce, 10 günlük süre içerisinde katılım hakkınızı iptal etmek isterseniz, toplam bedel kredi kartınıza iade edilir. İade işlemleri için info@abad.org.tr üzerinden de bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Evet. Atölyeleri tamamlayan tüm katılımcılar sertifikalarını (katılım belgelerini) atölye sayfasında açılan "sertifikanızı indirin" adresinden indirebilirler.
Atölyeyi satın alan kullanıcılar sitede hesaplarına giriş yaptıktan sonra Teams oturum bilgileri için atölye sayfasında; müfredat > derse tıklayarak ulaşabilirler. Dersler için Microsoft Teams hesabına giriş: 1) Yunusun izinde web adresi üzerinden atölyelere kayıt olurken girilen e-posta hesabına gelen Microsoft Teams ekip davetini açın. 2) Açılan maildeki "Microsoft Teams'i açın" butonuna tıklayın. 3) "Uygulamada aç" seçeneğini seçin (öncesinde uygulama indirilmeli -eğer bilgisayarınızda veya telefonunuzda kurulu değilse-). 4) Yönergeleri takip edip (şifre oluştur, vs.) uygulamaya giriş yapın. 5) Eklenmiş olduğunuz gruba girişiniz gerçekleşmiş oldu. Microsoft Teams uygulamasının ana ekranından grup dersine/derslerine ait takvim, belge, bilgi, mesaj, video vb. ulaşabileceksiniz. Microsoft Teams'i indir https://www.microsoft.com/tr-tr/microsoft-teams/download-app

İlk yorumu yazan olun.

Lütfen giriş yapıp yorum ekleyin
Course available for 13 days
30 Günlük Para İade Garantisi

Şunları içerir

Ömür boyu tam erişim
Mobil ve TVden erişim