İş – Hayat Dengesi Atölyesi | 12 Kasım 2022

AçıklamaEğitmenlerAçıklama Küçükken hiç halat çekme yarışı oynadınız mı? Hangi tarafın kazandığını hatırlıyor musunuz? Güçlü olan taraf mı, ağır olan taraf mı, oyun içinde strateji oluşturmuş olan taraf mı? Aradan seneler geçmişken ipin iki tarafına da kendinizi koyabilir misiniz? Bu sefer bir tarafta kariyer hedefleriniz, hayat için yaptığınız planlar, işvereniniz, takım arkadaşlarınız dururken diğer tarafta özel [...]

Küçükken hiç halat çekme yarışı oynadınız mı? Hangi tarafın kazandığını hatırlıyor
musunuz? Güçlü olan taraf mı, ağır olan taraf mı, oyun içinde strateji oluşturmuş olan taraf mı? Aradan seneler geçmişken ipin iki tarafına da kendinizi koyabilir misiniz? Bu sefer bir tarafta kariyer hedefleriniz, hayat için yaptığınız planlar, işvereniniz, takım arkadaşlarınız dururken diğer tarafta özel hayatınız, arkadaşlıklarınız, aileniz hatta belki küçükken çok sevdiğiniz kendi kendinize geçirdiğiniz zaman olsun. Oyunun kazananı kim oluyor? İp gittikçe geriliyor mu yoksa dengeyi kurmakta zaman zaman zorlanıyor musunuz? İş-Hayat Dengesi başlıklı bu eğitimimizde kendi personalar arası denge sürecimizi daha yakından incelemeyi ve hayatın olağanca akışında sınırlarımıza farkındalık eşliğinde bakabilmeyi hedefliyoruz.

Bize eşlik etmek isterseniz başvurularınızı heyecanla bekliyoruz.

ATÖLYEDE UYGULANAN ÖĞRENME TEKNİĞİ

 

DENEYİMSEL ÖĞRENME NEDİR?

Deneyimsel öğrenme kuramı, öğrenmede deneyimi temele alan Dewey, öğrenme sürecinde bireylerin etkin olmasının önemini vurgulayan Lewin ve zekayı sadece doğuştan gelen bir özellik olarak görmeyip kişiler ve çevre arasındaki etkileşimin bir sonucu biçiminde nitelendiren Piaget’in çalışmalarına dayanmaktadır. Deneyimsel Öğrenme Teorisini en genel kabul görmüş şekliyle çerçeveye oturtan ise David A. KOLB’dur. Kolb, öğrenmeyi “deneyimin bilgiye dönüştürüldüğü” süreç olarak tanımlar.

YAYGIN EĞİTİM NEDİR?

Yaygın eğitim, diğer genel eğitim yöntemleriyle birlikte yürütülen interaktif bir eğitim sürecidir. Yaygın eğitimde bireylerin değer ve sosyal becerilerini geliştirme alanı yaratılır.

YAYGIN EĞİTİM EĞİTMENİ KİMDİR?

Eğitmen, grup-içi ya da bireysel uygulamalarla, katılımcıları hem profesyonel hem kişisel anlamda geliştirmek için çalışır. Eğitimci, bir grup katılımcıyı bir araya getirerek, deneysel ve etkileşimsel biçimde öğrenme süreçlerini yönlendirir, aslında eğitim sürecinde bir nevi kolaylaştırıcı rolü üstlenir. Katılımcıların yeni bilgiler keşfetmelerini ve var olan bilgilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaya çalışır. Sosyal beceri (soft skill) olarak da bilinen bu beceriler; kişilerarası iletişim, öz farkındalık ve öz şefkat, empati, kültürlerarası farklılıklar ve farkındalık, liderlik, süreklilik ve sürdürülebilirlik, özgüven, yaratıcılık gibi özellikleri içerir. Bu eğitim sistemini diğerlerinden farklı kılan, bireylerin öğrenme sürecinde çok aktif rol almasıdır. Katılımcılar bu sürece gönüllü olarak dahil olur ve öğrenme sürecinde aktif rol oynarlar. Maksimum 30 kişilik grup ortamında eğitim, interaktif ve katılımcı bir biçimde, deneyimsel öğrenmeyi merkeze almaktadır.

Tarih: 12 Kasım 2022 Cumartesi
Saat: 18.00 – 21.00
Süre: Tek oturum yapılacaktır.
Dersin veriliş biçimi: Çevrimiçi (Online) yapılacaktır.

ATÖLYE KATILIMCILARININ DOLDURACAĞI FORM

Önemli not:
Satınalma işlemini gerçekleştirmek için üye olmanız ya da üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Aybike Kıramanlıoğlu

1999 yılının Ocak ayında Konya-Ereğli’de dünyaya gelen Aybike Kıramanlıoğlu; ilköğretimine aynı şehirde başladıktan sonra baba mesleği gereği pek çok ilde eğitim hayatına devam etti. 2013-2018 yılları arasında Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nde geleceğin sosyal bilimcisi olmayı hedefleyerek hem öğretmenlerinin hem de kendisinin çabalarıyla nitelikli bir eğitim aldı. Lise dönemlerinde birçok konferans, yarışma ve projelere katılmasının yanı sıra topluluk faaliyetlerine karşı ilgisini ve motivasyonunu da keşfetti. 2018 yılında ise TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Psikoloji bölümünü kazandı ve halihazırda burada gönüllü faaliyetler göstermeye de devam ediyor. Okulun Psikolojik Bakış Topluluğu’nda ilk yıl Sosyal Etkinlik Koordinatörü, ikinci yıl ise Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini ifâ etti. Hâlen Uluslararası Çocuk Hakları Elçileri Derneği’nde (ICHILD) Çocuk Hakları Eğitmenliği yapan Kıramanlıoğlu, Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu (TPÖÇG) bünyesinde çeşitli görevler aldıktan sonra deneyimsel öğrenmeye olan ilgisi hasebiyle Yaygın Eğitim Eğitmeni oldu. Öğrenmeye ve öğretmeye olan heyecanı ve motivasyonu sayesinde hem kendini hem de ulaşabildiği insanları geliştirmeye çalışıyor.

 

Çiğdem Korkmaz

Çiğdem Korkmaz, 1999 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2021 yılında mezun oldu. Lisans eğitimi boyunca ve sonrasında birçok farklı gönüllü organizasyon içerisinde (TEGV, TPÖÇG, TOG, ICHILD) farklı pozisyonlarda görevler alma şansı elde etti. Güncel olarak yer aldığı TPÖÇG (Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu) bünyesinde Eğitim Ofisi İç İşler Sorumlusu olarak görevine devam etmektedir. Özel bir şirkette İçerik Üreticisi/Yazar olarak çalışmakta ek olarak Deneyimsel Öğrenme Eğitmeni olarak farklı yaş grupları ile çalışmalarına devam etmektedir. Psikolog ve eğitmen kimliklerinin ardındaki motivasyon insanların ihtiyaç duydukları ve gelişime açık oldukları alana yönelik çalışmalar yapabilmek ve sosyal becerilerinin gelişimine katkı sunabilmektir.

Paylaş:

1
İş - Hayat Dengesi / 1 Ders
3 Saat
Eğitimi satın alırken veya satın almadan anasayfada yer alan “giriş yap” butonunu tıklayın. Açılan sayfada “üye ol” alanında istenilen bilgileri girerek üyeliğinizi başlatabilirsiniz. Sonrasında atölyeyi satın aldığınızda, atölyeye kaydınızı yaptırmış olursunuz.
Soru, görüş ve önerilerinizi whatsapp üzerinden bu numaraya 0551 990 80 00 iletin veya arayın. Sitenin sağ altındaki whatsapp butonuna da basarak bize kolayca ulaşabilirsiniz.
Evet, katılım bedelini ödedikten sonra oluşacak faturayı e-posta yoluyla tarafınıza iletiyoruz.
Evet, katılım sağlanmadan önce, 10 günlük süre içerisinde katılım hakkınızı iptal etmek isterseniz, toplam bedel kredi kartınıza iade edilir. İade işlemleri için info@abad.org.tr üzerinden de bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Evet. Atölyeleri tamamlayan tüm katılımcılar sertifikalarını (katılım belgelerini) atölye sayfasında açılan "sertifikanızı indirin" adresinden indirebilirler.
Atölyeyi satın alan kullanıcılar sitede hesaplarına giriş yaptıktan sonra Teams oturum bilgileri için atölye sayfasında; müfredat > derse tıklayarak ulaşabilirler. Dersler için Microsoft Teams hesabına giriş: 1) Yunusun izinde web adresi üzerinden atölyelere kayıt olurken girilen e-posta hesabına gelen Microsoft Teams ekip davetini açın. 2) Açılan maildeki "Microsoft Teams'i açın" butonuna tıklayın. 3) "Uygulamada aç" seçeneğini seçin (öncesinde uygulama indirilmeli -eğer bilgisayarınızda veya telefonunuzda kurulu değilse-). 4) Yönergeleri takip edip (şifre oluştur, vs.) uygulamaya giriş yapın. 5) Eklenmiş olduğunuz gruba girişiniz gerçekleşmiş oldu. Microsoft Teams uygulamasının ana ekranından grup dersine/derslerine ait takvim, belge, bilgi, mesaj, video vb. ulaşabileceksiniz. Microsoft Teams'i indir https://www.microsoft.com/tr-tr/microsoft-teams/download-app
Satınalma işlemi için üyelik gerekmektedir. Üyeliğiniz varsa giriş yapmalısınız. Üyeliğiniz yoksa kayıt olmalısınız.

İlk yorumu yazan olun.

Lütfen giriş yapıp yorum ekleyin
30 Günlük Para İade Garantisi

Şunları içerir

Ömür boyu tam erişim
Mobil ve TVden erişim